terneuzen

Sjoelen

Sjoelen is een van de vele recreatieve activiteiten van onze Stichting.

Elke donderdagmiddag wordt er van 13.30 uur tot 16.30 uur gesjoeld. Heeft u interesse of wilt u meespelen, kom dan een keer kijken en doe mee.

De spelregels:

Sjoelen wordt gespeeld met houten schijven op een houten sjoelbak met aan weerszijde een opstaande rand en aan het eind van de balk vier poorten. Het is de bedoeling dat de schijven door de poorten van de sjoelbak worden geschoven. Nadat alle sjoelschijven zijn geworpen, worden de schijven die niet in de poorten terecht zijn gekomen gebruikt voor de tweede beurt.

Als er na deze tweede beurt wederom schijven zijn die niet in de poorten van de sjoelbak terecht zijn gekomen, worden die gebruik voor de derde beurt. Na deze derde beurt worden de punten geteld.

Om bij het sjoelen te bepalen of een schijf wel of niet geteld mag worden als hij bij de opening van een poort ligt, geldt dat de steen in zijn geheel de poort moet zijn gepasseerd. Dit zijn de regels van het sjoelen zoals die bij officiële wedstrijden worden gehanteerd en zo wordt ook bij ons gespeeld.